Tolhuiskade

Wonen in Buiksloterham

Centrale ligging dicht bij voorzieningen

Tolhuiskade ligt in Buiksloterham, aan de noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Ten zuiden ligt het Tolhuiskanaal en ten noorden de Distelweg, waar het pontje naar het Pontsteigergebouw aan- en afmeert.

Van polder tot industriegebied

Buiksloterham, ooit een inham in het IJ, heeft sinds zijn inpoldering uiteenlopende functies gekend. Van lege polder tot bedrijvengebied. En van nooddorp voor Belgische oorlogsvluchtelingen tot tuindorp voor lokale arbeiders. Bedrijven als Shell en Fokker vestigden zich er, net als de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij. Menig mammoettanker is vanaf daar het IJ in gerold. Sinds het einde van de twintigste eeuw ondergaat Buiksloterham weer een transformatie. De scheepswerf heeft plaats gemaakt voor creatieve bedrijvigheid en inmiddels verandert het verouderde industrieterrein steeds meer in een levendige woon- en werkomgeving.

Alles op fietsafstand

Het Buiksloterham van nu, met Tolhuiskade als een van de nieuwste ontwikkelingen, biedt het beste van twee werelden. Hier woon en/of werk je in een stoer stukje stad waar de rijke historie nog altijd voelbaar is. Tegelijkertijd geniet je van het moderne stadsleven, met alle voorzieningen dichtbij. In de directe omgeving vind je basis- en middelbare scholen, een sportschool, winkels en bouwmarkten. En binnen vijf minuten fiets je naar het filmmuseum, de ADAM toren en het NDSM-terrein met restaurants als IJ-Kantine, Loetje aan het IJ en ’t Pontstation. Naar de Van der Pekbuurt, met leuke winkels en een boeren- en biologische markt, is het slechts tien minuten fietsen.

Bereikbaar in alle richtingen

Wil je naar de andere kant van de stad? Bus 38 stopt aan de Distelweg en rijdt tot aan station Noord. Daar kun je op de Noord/Zuidlijn stappen, die je onder het centrum van Amsterdam door naar Zuid brengt. Moet je buiten de stad zijn? Op vijf minuutjes fietsen ligt de pont over het IJ, naar het Centraal Station. En met de auto sta je in een mum van tijd op de ring A10, vanwaar je alle richtingen op kunt.